снимка БулфотоСпоред Иво Сиромахов големият проблем, който произлиза от начина ни

...
снимка БулфотоСпоред Иво Сиромахов големият проблем, който произлиза от начина ни
Коментари Харесай

Сиромахов: Байганьовщината у нас никога не се променя. Все същата завист, все същата злоба, омраза към успелите

снимка Булфото

Според Иво Сиромахов огромният проблем, който произлиза от начина ни на живот, е недоверието и непрекъснатата тревога.

„ Байганьовщината е нещото, което у нас в никакъв случай не се трансформира. Все същата злоба, все същата завист, ненавист към съумелите, непрекъсната и неприкрита неприязън към света “. Това показа пред  сценаристът, драматург и публицист Иво Сиромахов. На пазара е новата му книга „ Майкини и другите “.

„ Единствено българският нрав може да изясни ситуацията, в което се намираме. Ние не сме наследници на Ботев и Левски, а на тези, които са ги предали, които са оживели, тъй като са били приспособими. За зло или за положително сме наследници навръх такива хора... Едно от положителните ни качества е, че умеем да се надсмиваме над себе си, а това е гаранция, че не сме се взели на съществено и че бихме могли да одобряваме личните си дефекти с усмивка “.

В предаването „ Хоризонт за вас “ Сиромахов добави:

„ Политиката е непредвидима територия... Политиката изисква присъединяване на всички, с цел да имаме това, което бленуваме толкоз години - гражданско общество “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР